dilluns, 23 de març del 2009

Word

El "word" és un programa que fem servir molt habitualment per a realitzar els nostres treballs a l'ordinador; per això vam utilitzar aquesta classe per a descobrir eines d'aquest programa que no coneixíem i que ens podrien ser útils per a treballar.

Com construir un índex?

La primera eina que hem de conèixer és la dels estils, amb ella el que farem serà predeterminar el tipus de lletra, la mida, si la volem en cursiva, negreta o subratllada, per a les diferents parts del nostre treball.
Haurem de crear estils pels títols i un altre per la informació en general.

Per a incloure una pàgina allà on situarem l'index; ens situarem al comencament de la pàgina i clicarem insertar-saltos de página i ens col·locarà una pàgina en blanc a sobre d'on ens hem situat.

Un cop haurem creat els estils i col·locat una pàgina en blanc, ja estarem llestos per a crear l'índex del nostre treball.
referancias- tabla de contenido- insertar tabla de contenido i l'índex se'ns crea automàticament.

Si modifiquem qualsevol part del treball i a l'índex no queda reflectit; ens situarem sobre l'índex i clicant amb el botó dret actualizar campos- toda la tabla les modificacions que haguem fet es veuran al nostre índex.

Com numerar les pàgines?

Anirem a insertar- numeros de página i automàticament la numeració apareixerà.
Però, com fer que no ens aparegui aquesta numeració a la portada i a l'índex?
Haurem de conèixer l'eina de les seccions, aquesta eina el que fa és separar el nostre treball en diferents parts, per així poder fer que algunes pàgines siguin diferents a les altres.

Això ho farem: Ens situarem al final del text on volem crear la secció i anirem a:
Disenyo de páginas- salto de sección-desvincular a la anterior
i així tots els cannvis que realitzem en una secció no afectaran a la següent.

Ha estat una classe molt útil i he descobert eines que no sabia que existíen.

1 comentari:

  1. Anna, les teves entrades al bloc estan força bé.
    A partir d'ara hauries de començar a parlar de la utilitat que li trobes al que anem aprenent a la teva tasca com a futura mestra.
    Loles

    ResponElimina