dimarts, 3 de març del 2009

La Digitalització.

En la sessió de divendres 27 de febrer, vam parlar sobre el concepte de digitalització i vam fer servir el programa GIMP per a retocar una imatge.

La digitalització és el procés pel qual la informació passa a ser una seqüència numèrica anomenada codi binari (o i 1), això serveix per a que l'ordinardor pugui reconèixer aquesta informació, emmagatzemar-la i pugui ser modificada.

Després de parlar sobre aquest concepte, vam utilitzar el programa GIMP per a retocar una imatge, aquests són els passos que vam seguir:

1. Fer-nos fotos amb una càmera digital.
2. Introduim la targeta de memòria a l'ordinador.
3. Obrim el programa GIMP.
4. Anem a "arxiu/obrir" i seleccionem la fotografia que desitgem retocar.
5. Amb l'eina "selección de rectángulos" situada a la barra de "herramientas" eliminem tots aquells espais no desitjats i retallem la fotografía.
6. Reduim els pixels de la foto per tal que no ocupi tant d'espai: anem a "imagen/escalar imagen" i tot mirant que la cadena no es trenqui, poso la fotografia a 250x193.
7. L'últim pas és guardar la imatge, a l'anar a "archivo/guardar como", et demana amb quina qualitat vols desar la imatge. Un 65 està bé per a ser una foto que penjarem a la web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada